livvie tippsar
Bittes äppelpaj
Buffé nr 10 2008, sid 31
Ingredienser
Portioner: 6
6 äpplen (ca 800 g)
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
![Bittes äppelpaj](http://www.ica.se/img_archive/receptbilder/bittes_appelpaj_B1008.jpg)
Tillagningstid: ungefär 2 timmar
Svårighetsgrad: medel
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.
2. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.
3. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.
Kommentarer
Trackback